Belarus, Polonya, Ukrayna, Rusya ve Litvanya ile sınır komuşusu olan bir ülkedir. Ülkede resmi dil Rusçadır. Ülkede konuşulan rusça aksansız ve oldukça güzeldir. Belarusta yaşam diğer rus ülkelerine göre hem daha kaliteli hem daha güvenli, hem de daha ucuzdur.

Ülkede kanunlar yabancılar için oldukça koruyucudur ve güvenle yaşayabilmek açısından öne çıkan bir seçenektir. Belarusta yaşamın ucuz olmasından dolayı Rusça dil eğitimi için giden bir öğrenci burada hem kaliteli bir yaşam süreceği gibi hem de iyi bir dil eğitimi alacaktır.

Sosyal ve kültürel aktivite açısından da oldukça zengin olan ülkede dilediğiniz zaman tiyatro, opera ve müzikal gibi gösterilere gayet uygun fiyatlarla gidebilme imkanınız vardır.

Öğrenciler için konaklama seçeneklerinin başında yurtlar gelmektedir. Yurtlar, genel olarak 3 kişilik odalardan oluşmaktadır. Odalarda tuvalet ve banyo bulunmaktadır ancak mutfak genel olarak katlarda ortak kullanımdadır. Mutfakta yemek pişirebilmek mümkündür.

Yurtta kalan bir öğrenci aylık olarak temel harcamalar için 300-400 USD civarında bir harcama yapar. Bu harcamalar içinde aylık toplu ulaşım, internet ve ortalama market alışverişi dahil edilmiştir. Dışarıda yemek yemek isteyen öğrenciler için 3-10 USD aralığında yiyecek bulmaları mümkündür.

Belarusta alışveriş için bir çok seçenek bulunmaktadır ve ortalama her mahallede büyük market bulmak mümkündür. Sosyal ortam olarak da oldukça güzel kafe, restaurant ve bar vardır. Özellikle minsk’te dünya mutfağından örnekler görmek mümkündür.

Gece hayatı oldukça güvenli olduğundan birbirinden renkli mekanlarda rahatlıkla zaman geçirilebilir.

Belarusta Ulaşım

Ülkede toplu taşıma tamamen oturmuş ve verimli bir şekilde çalışmaktadır. Aylık sınırsız kartlarla gece saat 1’e kadar ulaşım sağlanmaktadır.

Minsk temsilcimiz Cenk Sarkut, öğrencilerimize gerekli oryantasyonları yapıp dilerlerse sosyal aktivite organizasyonları da planlamaktadır.