Aşama 1: Evrakların Hazırlanması

Siz sadece alınması gereken evrakları hazırlayıp bize kargo yoluyla gönderiyorsunuz . Biz ilk olarak evrakları DHL ile Belarus’a ulaştırıyoruz.  Belarus’ta evraklarınız Rusça diline yeminli tercümanlarla çevrilip noterden tastikleniyor. Daha sonra Belarus ofisimiz, okul ve polisle ilgili evrak işlerini elden yürütüyor. Davetiye hazırlandıktan sonra tekrar DHL ile  Türkiye’ye davetiye ulaşıyor ve biz vizeyi alıp size vize  sigorta ve uçak biletini gönderiyoruz. Bu aşamadan itibaren yapmanız gereken bir işlem kalmıyor.

Aşama 2 : Belarus’a Varış

Öğrenci Belarus’a geldiği andan itibaren alandan bizim tarafımızdan karşılanıyor. Yurt veya daha önce hazırlamış olduğumuz eve yerleştiriliyor. Hemen ardından şehirdeki en uygun yerlerden telefon kartı ve temel ihtiyaçları gideriliyor. Ertesi gün okul kaydı, oturma izni başlangıcı, sınıf organizasyonu yapılıp öğrenci okula başlıyor. Öğrenciye şehri öğretiyoruz. Ayrıca metro, traleybus, otobüs, tramvay pasosu alıp gidecegi güzergahı öğretiyoruz. (Bu arada Gsm şebekesi olarak “LIFE” ı kullanıyoruz. Bu sayede her türlü sorunuzda ücretsiz karşılıklı iletişim kurabiliyoruz.)

Aşama 3 : Belarus

Öğrenci yurda ve ortama ortalama 4 haftada adapte olmakta. Bu yüzden bu ilk 4 hafta biz onlarla daha fazla vakit geçirmekteyiz. Ama bazen öğrenciler bunu her dakika beraber olmakla karıştırıyor. Tabi ki biz öğrencinin temel ihtiyaç ve sorunlarını çözmek zorundayız ama bu keyfi buluşmaları ya da öğrenciyi eğlendirmeyi hedeflemiyor. Bünyemizdeki diğer öğrencilerle toplantı düzenliyor veya gezi programı yapıyoruz. Alışveriş nerden yapılır? Çamaşırhane neresidir? Uygun ve güzel yemek sunan restoranlar nerededir? vb. soruların cevaplarını öğrenciye yeri geldiğinde buluşarak, yeri geldiğinde telefonla vermekteyiz.

Belarus’taki kuralları ve kanunları öğrenciye öğretmekteyiz ki bu son derece önemlidir. Bu işi korsan yollarla birilerinin üzerinden yapan birçok firma göreceksiniz Minsk’te. Bu insanların okulla kontratları olmadığından, eğer yanlış bir şeyler yapsalar dahi hukuki olarak kimseye karşı sorumlulukları bulunmamaktadır. Belarus Devlet Üniversitesi şu an bizimle Türkiye’den anlaşma yapmış bulunmaktadır. Kesinlikle ve kesinlikle Belarus Devlet Üniversitesi ciddi bir kurumdur. Beraber çalıştığımız Belaruslu bir avukatımız da bulunmaktadır. Acil durumlarda öğrenciyle ilgili yaşanabilecek sorunlarda bize yardımcı olmaktadırlar. Ailelerde her ne zaman isterlerse bizi arayabilirler. Zaten öğrencinin yaşantısında olumsuz bir gidişat olursa aileye bilgi vermemiz gerekmektedir.

Hastane işlemlerini birlikte yapmaktayız. Bu son derece zor bir iş. Ortalama 20 doktor tarafından kontrol yapılmakta. Fiyatlarımızın içerisinde hastane masrafları da dahildir.

Kısacası öğrenci geldiği ilk günden gideceği son güne kadar bizim kanatlarımız altında olacaktır. Bizim de tabi ki kurallarımız var. Bunlar karşılıklı olarak hem sözleşmede yer alacak olan kendi sağlık ve güvenlikleri ile maddeler olup hem de bire bir konuşmalarımızda tavsiyelerimize ellerinden geldiğince sadık kalmalarıdır.

En önemli özelliğimiz de öğrenciden tüm masrafları anlatıp tek bir ücret talep etmemizdir. Zira birçok farklı firma ya da şahıs, tutarı az gösterip Belarus’a adım attığınızda ekstra masraflar çıkarmaktadır.

Yurtlarda her katta 3 er kişinin kaldığı 10-15 oda bulunmakta ve bu odalara bağlı ortak bir mutfak ve ortak tuvaletler bulunmakta. ortak banyoda 24 saat sıcak su var.  Yurda giriş, diğer öğrencilerin huzurunun bozulmaması için gece 12 ile sabah 6 arası yasaktır.

Sorumluluklarımız

 

          *Uçak biletleri

          *Vize işlemleri

          *Sigorta işlemleri

          *Davetiye ve polis işlemleri

          *Okul  ve yurt kayıt işlemleri

          *Bütün evrak, çeviri ve noter işlemleri

*Havalimanından karşılamak

*Yurduna yerleştirmek ve yurt işlemlerini yapmak

*Temel ihtiyaçlarını karşılaması için eşlik etmek

*Devamlı iletişimde olmak

*Okul işlemlerini yapmak

*Polis ve registrasyon işlemlerini yapmak

*Şehri tanıtmak ve ulaşım hakkında bilgi vermek

*Kanunlar hakkında yazılı ve sözlü bilgiler vermek

*Özellikle acil durumlarda öğrenciyle en kısa zamanda bir araya gelip öğrenciyi yalnız bırakmamak. (Acil durumlar için 24 saat arayabilirsiniz.)

*Okula dair sıkıntılarını çözmek.

*Alışveriş ve sosyal hayatta öğrenciye yardımcı olmak

 

Ülkeye gelmeden önce yaptıklarımız

  1. Evraklarınızı rusçaya cevirtmek ve noter tastiklerini yapmak
  2. Okul ve yurt kayıt işlemleri
  3. Davetiye ve polis işlemleri
  4. Vize-sigorta-uçakbileti organizasyonu